Ехнатон проведе семинар "Безопасност в Автоматизацията" Pilz

16.10.2013

През месец септември Ехнатон проведе поредица от семинари, посветени на безопасността в автоматизацията. Форумът стартира на 2 септември в Интер Експо Център София, след което продължи в Сливен и Русе, съответно на 3 и 4 септември. Мотото на семинарите бе „Pilz в България - Защо Безопасност?“. „Поводът да организираме събитието е нарастващият интерес и изискванията на европейските и между- народните стандарти за осигуряване на безопасност на машини и съоръжения”, коментираха домакините.

Pilz е сред водещите производители в областта. Компанията е специализирана в цялостните решения за автоматизация и безопасност във всички сфери на индустрията. Неин официален партньор в България е фирма Ехнатон, която от 2011 г. предлага на българския пазар продуктите и услугите на немската компания. Специалистите имаха възможност да получат задълбочени познания за безопасността в авто- матизацията от утвърден производител в тази сфера, да се възползват от опита и знанията на нашите експерти, както и да използват информационната платформа за обмен на информация с инструкторите”, сподели Иван Василев, ръководител направление в Ехнатон. Специални гости на семинарите бяха лекторите от централата на Pilz Моника Швирценбек, Business Development Manager/International Sales, и Андреас Шот, Customer Support/Training and Education в Pilz.

Иновативни решения за автоматизация за всякакви приложения

В началото на семинарната програма гостите имаха възможност да се запознаят с историята и организацията на компанията Pilz, представени от Моника Швирценбек. „Pilz е семейна компания с традиции, датиращи отпреди 60 години. Истинската близост с клиентите се проявява във всички области, включително индивидуални консултации, висока степен на гъвкавост и надежден сервиз. Близостта ни с клиентите е и в основата на забележителната ни иновативност. Ние сме постоянно ориентирани към моментните изисквания на пазара и затова сме в състояние да предложим подходящи решения за автоматизация за всякакви приложения”, коментира г-жа Швирценбек.

Презентациите „Какво прави продуктите за безопасност безопасни и какво е логика на компонентите за безопасност” и „Какви са ползите от прилагането на безопасност в съответствие с действащите норми и стандарти”, изнесени от Андреас Шот, привлякоха интереса на присъстващите специалисти. Представителят на Pilz разгледа реални примери за опасни ситуации в практиката, застрашаващи живота и здравето на работниците. Бяха посочени и съответните решения на Pilz за подобни ситуации. Специално внимание бе обърнато на действащите норми и стандарти.

 

Направете запитване от тук:  

 

Сензори за безопасност

PSENoptФокусът в продуктовото представяне бе върху предлаганите от Pilz сензори за безопасност, използващи индуктивни, механични, магнитни и RFID технологии. Гостите имаха възможност да се за- познаят със сензорите за близост PSENini и за безопасност PSENmech (механични), PSENmag (магнитни), както и със сензорите с вградена логика за безопасност и защита от манипулация PSENcode (RFID).

Сред представените продукти бяха и резе за безопасност PSENbolt и панта – сензор за безопасност PSENhinge, както и системите за безопасност на врати PSENslock и PSENsgate. Акцент бе поставен и върху светлинните бариери PSENopt, системата за измерване и безопасност с вградена камера PSENvip и камерите за безопасност SafetyEYE.

По време на семинара бяха направени и демонстрации на решения за безопасност, намиращи приложение при машини и съоръжения, изискващи модулни и/или децентрализирани концепции на управление и безопасност. Демонстрационната постановка беше базирана на конфигурируемите контролери PNOZ multi.

Конфигурируема система за управление PNOZmultiЗа реализацията на демонстрацията бяха използвани модули за безопасен трансфер на данни между 2 контролера PNOZ ml1p и модули за безопасна комуникация с децентрализирана периферия PNOZ ml2p. PNOZ ml1p позволява безопасен трансфер на 32 I/O сигнала. PNOZ ml2p служи за безопасна комуникация с децентрализирани входно/изходни модули PDP67. Към един контролер има възможност да се свържат до 16 PDP модула. 

Върни се към всички новини

 
Ехнатон се включи в СТАР кампанията на Schneider Electric! Ехнатон се включи в СТАР кампанията на Schneider Electric! 30.05.2018

Всички клиенти на Ехнатон, които закупят комплект от операто...

Прочети повече
Ехнатон с нов търговски партньор Ехнатон с нов търговски партньор 15.12.2017

Сангел Системтехник ГМБХ е семейна компания, специализирана ...

Прочети повече
Cognex ще проведе уебинар за Industry 4.0 и технологии за "интелигентни" фабрики Cognex ще проведе уебинар за Industry 4.0 и технологии за "интелигентни" фабрики 18.07.2017

На 26 юли т.г. Cognex организира уебинар на тема "Възприеман...

Прочети повече
Виж всичкo