Нови учебни лаборатории „Роботика и автоматика“ за студентите от Технически университет – София и Пловдив

27.11.2018

По инициатива на „Ехнатон България“ и Технически Университет, отварят врати две нови учебни лаборатории „Роботика и автоматика“ в София и Пловдив. От началото на декември, студентите в катедра „Автоматизация на елекрозадвижванията“, „Автоматика, информационна и управляваща техника“, „Мехатроника“ и „Индустриално инженерство“  при факултет Автоматика, ще имат достъп до модерна база с промишлени роботи и съвременни индустриални технологии, като системи за машинно зрение, серво-системи, e-F@actory, SCADA и др.

Лабораторииите са изградени в партньорство с "Мitsubishi Electric". Инвестицията в наука и развитие на територията на университета е част от ефективното сътрудничество между бизнеса и образованието.

„Лабораториите „Роботика и Автоматика“, оборудвани  с най-съвременните технологии в автоматизацията, ще помогнат на българските студенти да свържат знанието с приложния опит. Като иновативна компания с 20-годишен опит в автоматизацията, проектирането и производството на технологии и оборудване за промишлеността, ние виждаме нуждите на индустрията от модернизиране и развитие. Тези лаборатории отговарят на нашето разбиране за ефективно сътрудничество между бизнеса и образованието – не да подкрепим един, а да дадем шанс на всички млади инженери и специалисти, които се обучават тук, да получат знанието и възможността да променят средата и профила на икономиката в България“, смята инж. Симеон Илински – Изпълнителен директор на "Ехнатон България".

Официалното откриване ще се състои на 03 декември в гр. Пловдив и на 04 декември в гр. София в присъствието на     чл.-кор. проф. дтн инж. Георги Михов, проф. Въльо Николов – директор на филиал Пловдив, г-н Лукаш Сендечки - Маркетинг мениджър на Mitsubishi Electric Europe B.V. и г-н Симеон Илински – Изпълнителен директор на "Ехнатон България" АД.

Още по темата:

Върни се към всички новини