Киберсигурност директно в суича

21.08.2020

Нов, управляван суич с интегрирано криптиране.

Киберсигурността е сред новите тенденции в сградната автоматизация. С новите индустриални управлявани суичове на WAGO, потребителите лесно могат да повишат сигурността на своите приложения в сградната автоматизация. Иновацията включва функцията за криптиране на пакетите данни с 128 бита на двата порта. Това означава, че е възможно да се осигури сигурно предаване на данни в съществуващата мрежа – независимо от протокола и без да се правят промени в приложението. Криптирането отговаря на стандарта IEEE 802.1AE (IEEE MAC Security Standard), осигурявайки точност и цялостност на данните, удостоверяване на изпращача и висока пропускателна способност на данните.

Допълнителното удостоверяване на другите участници в мрежата е специфицирано по портове в съответствие с IEEE 802.1X и RADIUS сървър. Благодарение на компактната си форма (45 х 90 х 110 мм), новите 8-портни гигабитови суитчове могат лесно да се монтират в контролния шкаф.
Всеки суич е оборудван с два порта за криптирана комуникация. SFP модулите се използват за сигурна комуникация, заедно с WAGO индустриален суич, арт. номер 852-1328.

Това позволява сигурна свързаност на отдалечени сгради посредством оптични кабели. Конфигурирането и диагностиката на индустриалните управлявани суичове се извършва сигурно с помощта на WEB браузър или SNMPv3.

Предимства:
▪ Индустриални управлявани суичове с хардуерно криптиране (MAC Security)
▪ Сигурно предаване на данни в съществуващи мрежи
▪ Удостоверяване в мрежата

  

 

  


Върни се към всички новини