Киберсигурност директно в суича

21.08.2020

Нов, управляван суич с интегрирано криптиране.

Киберсигурността е сред новите тенденции в сградната автоматизация. С новите индустриални управлявани суичове на WAGO, потребителите лесно могат да повишат сигурността на своите приложения в сградната автоматизация. Иновацията включва функцията за криптиране на пакетите данни с 128 бита на двата порта. Това означава, че е възможно да се осигури сигурно предаване на данни в съществуващата мрежа – независимо от протокола и без да се правят промени в приложението. Криптирането отговаря на стандарта IEEE 802.1AE (IEEE MAC Security Standard), осигурявайки точност и цялостност на данните, удостоверяване на изпращача и висока пропускателна способност на данните.

Допълнителното удостоверяване на другите участници в мрежата е специфицирано по портове в съответствие с IEEE 802.1X и RADIUS сървър. Благодарение на компактната си форма (45 х 90 х 110 мм), новите 8-портни гигабитови суитчове могат лесно да се монтират в контролния шкаф.
Всеки суич е оборудван с два порта за криптирана комуникация. SFP модулите се използват за сигурна комуникация, заедно с WAGO индустриален суич, арт. номер 852-1328.

Това позволява сигурна свързаност на отдалечени сгради посредством оптични кабели. Конфигурирането и диагностиката на индустриалните управлявани суичове се извършва сигурно с помощта на WEB браузър или SNMPv3.

Предимства:
▪ Индустриални управлявани суичове с хардуерно криптиране (MAC Security)
▪ Сигурно предаване на данни в съществуващи мрежи
▪ Удостоверяване в мрежата

  

 

  


Върни се към всички новини

 
Новият FX5UJ компактен контролер - отлична производителност на разумна цена Новият FX5UJ компактен контролер - отлична производителност на разумна цена 23.09.2020

Предлага разнообразния набор от вградени функции, характерни...

Прочети повече
Безжично решение за управление на човекопотока SignalSET Безжично решение за управление на човекопотока SignalSET 29.04.2020

Чрез решението за управление на човекопотока SignalSET на...

Прочети повече
Виж всичкo