Следващото поколение четци за индустриални кодове на Cognex

17.06.2015

Нови възможности за увеличаване на производителността и удобството при работа

 

Световният лидер в областта на визуалната инспекция и идентификация Cognex представи образ-базирани ID четци за фиксиран монтаж от гамите DataMan® 150, 260 и 360. Новите четци се отличават с ненадмината производителност, гъвкавост и лесна употреба и използват най-новите алгоритми на Cognex®, за да постигнат възможно най-висока скорост на четене.

Гамите се отличават с:

• патентован алгоритъм 1DMax™ с технология Hotbars®2 за висока скорост на четене на

повредени или принтирани с лошо качество 1-D баркодове;

• алгоритъм 2DMax® и очакваща патент технология PowerGrid™ за надеждно четене на трудните 2-D кодове, в това число на доскоро невъзможните за разчитане 2-D кодове с липсваща служебна информация;

• сменяемо осветление и оптика, които бързо се адаптират към променящите се индустриални условия и изисквания при трудночитаеми кодове;

• бутони за автоматична самонастройка и пуск, които позволяват лесна настройка и употреба на четците без PC.

Гамата DataMan 150, поддържаща серийна и USB комуникация, и DataMan 260 с Ethernet в допълнение, предлагат конфигурации с прав корпус или корпус за монтаж под прав ъгъл, които дават възможност за монтаж в най-ограничените пространства. Гъвкавият дизайн премахва нуждата от промяна в дизайна на оборудването или от сложни оптични пътеки с огледала.

Подобренията в гамата DataMan 360 включват light-ring, който осигурява визуален индикатор

за разчитане на 360 градуса, и Micro SD карта за архивиране на системата и удобно възстановяване на параметри или подмяна на четеца.Гамата DataMan 360 е с три пъти по-голям обем памет от своя предшественик DataMan 300, което осигурява буферирането и съхраняването на повече изображения.

“Стремежът на Cognex е да създава иновативни продукти, които помагат на клиентите ни да развиват успешно своята дейност и защитават инвестицията им в ID четци,” казва Карл Герст, Главен вицепрезидент на направление ID Продукти.

“Гамата от седем нови ID четци за фиксиран монтаж не само използва водещите алгоритми на Cognex, за да увеличи скоростта на четене и производителността на системата, но и предлага повече удобство при работа и сменяемо осветление и оптика, които нашите клиенти изискват за по-лесна интеграция и намаляване на общите разходи за внедряване.”

Новите модели са със степен на защита IP65 и са идеално решение за тежките индустриални условия, типични за автомобилната промишленост, битовата електроника, обработката надокументи, хранително- вкусовата промишленост и логистиката.

Гамите DataMan 150, 360, 362 и 363 вече са налични, а DataMan 152, 260 и 262 ще се предлагат от второто тримесечие на тази година.

Върни се към всички новини

 
Нов компактен честотен регулатор FR-CS80 на Mitsubishi Electric. Нов компактен честотен регулатор FR-CS80 на Mitsubishi Electric. 03.12.2018

FR-CS80 позволява високоефективни решения благодарение на ве...

Прочети повече
Релетата за време – във Ваши ръце Релетата за време – във Ваши ръце 25.06.2018

Представете си удобството да настройвате и управлявате релет...

Прочети повече
Прецизност и автоматизация със системите от на DOPAG Прецизност и автоматизация със системите от  на DOPAG 14.07.2017

За да осигури на потребителите пълна и тотална оферта в обла...

Прочети повече
НОВИ СВЕТЛИННИ БАРИЕРИ PSENOPT II ОТ PILZ НОВИ СВЕТЛИННИ БАРИЕРИ PSENOPT II ОТ PILZ 13.02.2017

БАРИЕРИ PSENOPT II ОТ PILZ ЗА ПРИЛОЖЕНИЯ ДО PL D ЗА ЗАЩИТА Н...

Прочети повече
Виж всичкo