Конфигурируеми системи за управление PNOZmulti 2:множество функции, едно решение

18.03.2015

PNOZmulti 2 е новият модулен и разширяем контролер за безопасност на Pilz. Той може да се използва ефективно при наличие на три или повече функции за безопасност в съответствие с международните стандарти за наблюдение и управление на всички функции за безопасност.
PNOZmulti 2 – енергийно ефективни, гъвкави и надеждни
Тайната на успеха на PNOZmulti е софтуерният инструмент PNOZmulti Configurator. Вместо чрез окабеляване, конфигурирането на веригата за безопасност се извършва чрез софтуер. При PNOZmulti2 конфигурирането е просто и лесно, както винаги. Хардуерът предлага някои интересни нови функции. Базовият модул PNOZ m B0 е с вграден дисплей, позволяващ бърза диагностика и въвеждане в експлоатация, както и показването на текстови съобщения, зададени от потребителя. С консумация на енергия от едва 0.8 W, той е енергийно ефективен и осигурява 20 входа за безопасност и 4 полупроводникови изхода за безопасност (PL e, SIL CL 3) при широчина на модула от 45 мм.
В резултат на това устройството консумира до 80% по-малко енергия в сравнение с подобни продукти.
Максимална гъвкавост
Като модулна система за безопасност, базовият мо-дул PNOZ m B0 може да се разширява с гама от допълнителни модули, така че решението за безопасност да еволюира заедно с машината, ако тя се разширява или изискванията към нея се променят. Използвайки входни и изходни модули, системата увеличава своята адаптивност. Отляво могат да се свързват комуникационни модули със сериен или ETH интерфейс или fieldbus модули за свързване към полеви системи (PROFIBUS-DP, CANopen Еthercta и др.), както и SAFETYBUS модули за безопасен трансфер на данни с други контролери за безопасност или децентрализирана периферия. Отдясно могат да се монтират до
6 разширителни модула. Можете да избирате между модул с различен брой входове и изходи (PL e, SIL CL 3), както и модули за безопасен мониторинг на покой и скорост, диапазон на скорост, посока на движение, оперативен стоп, аналогово напрежение (SSM, SSR-М, SDI-M, SOS-M, track S).
Надграждане на системата
Можете спокойно да планирате предстоящо разширение на системата. С PNOZmulti не рискувате
нищо – системата е международен еталон за безопасност за всички видове машини. Имате най-доброто решение за безопасност, което лесно може да се адаптира към променящите се условия, независимо от типа и производителя на системата за управление на стандартната автоматизация.

Върни се към всички новини

 
Прецизност и автоматизация със системите от на DOPAG Прецизност и автоматизация със системите от  на DOPAG 14.07.2017

За да осигури на потребителите пълна и тотална оферта в обла...

Прочети повече
НОВИ СВЕТЛИННИ БАРИЕРИ PSENOPT II ОТ PILZ НОВИ СВЕТЛИННИ БАРИЕРИ PSENOPT II ОТ PILZ 13.02.2017

БАРИЕРИ PSENOPT II ОТ PILZ ЗА ПРИЛОЖЕНИЯ ДО PL D ЗА ЗАЩИТА Н...

Прочети повече
Системи за събиране и анализ на информация за машини и съоръжения Системи за събиране и анализ на информация за машини и съоръжения 03.11.2016

Системи за събиране и анализ на информация за машини и съоръ...

Прочети повече
Честотни регулатори – FR-A800 Честотни регулатори – FR-A800 02.11.2016

Прецизни, мощни, универсалниС оглед на ненадмината прецизнос...

Прочети повече
Виж всичкo