Modicon M251 – контролер за машини с разпределена логика

13.08.2014

Schneider ElectricTM лансира ModiconTM M251 – контролер, който поставя нови стандарти за бързодействие в своя клас с едва 22 ns време за инструкция, позволяващо значително по- кратки времена на програмен цикъл, като същевременно се поддържат мащабни комуника- ционни задачи.

Modicon M251

Новият контролер е част от MachineStruxureTM the NEXT generation – гамата адаптивни кон- тролери за машиностроенето, създадени спо- ред мащаба и спецификата на системата.

“С лансирането на новото поколение от средства за автоматизация MachineStruxure ние продължаваме да помагаме на производителите на машини да постигнат конкурентни предимства в индустриалната автоматизация”, разказва Ели Белбел, вицепрезидент на под- разделението Машинни решения на Schneider Electric.

“Платформата MachineStruxure е създадена с цел да намали времето за разработка и разходите за автоматизация – фактори от основно значение за машиностроителите. Новата гама се отличава с нововъведения, които предлагат множество предимства на всеки етап – от проектирането до пускането в експлоатация и поддръжката на машините.” 

The Next Generation Shneider ElectricModicon M251 е специално създаден за задачи, при които контролерът трябва да комуникира едновременно през Ethernet на ниво машина и в мрежата. Снабден с два Ethernet интерфейса и вграден Ethernet ключ, той комуникира паралелно в две Ethernet мрежи, като може да е Ethernet мастер на едната. Като алтернатива на системата с Ethernet мастер има и вариант с CANopen мастер с идентична функционалност до 63 подчинени устройства (slaves). Всички модели имат USB интерфейс за програмиране, както и вграден уеб сървър за интеграция в модемни комуникационни решения и за отдалечен достъп, например през мобилни устройства.

Modicon M251 има разширителна шина за входове/изходи (I/O expansion bus) от дясната страна на корпуса, който е 10 пъти по-бърз от традиционните решения. Така се позволяват гъвкави и персонализирани конфигурации чрез свързване на разширителни модули Modicon TM3. Към един контролер могат да се добавят 14 разширителни модула без нужда от инструмент. Новите модули за следене на безопасността също могат да бъдат добавяни през разширителната шина. Могат да се създадат индивидуални конфигурации с добавяне на стандартни входно-изходни модули и релета за безопасност на една и съща шина, като така се избягва инсталацията на отделни самостоятелни релета за безопасност.

 

Направете запитване от тук:  

 

От лявата страна на корпуса могат да се добавят три допълнителни комуникационни модула, като се използва Modicon TM4 bus. Така се осигурява необходимият капацитет дори за най - обемните комуникационни задачи.

Програмата и фирмуерът се запазват на SD карти, за да могат лесно да се копират или заместват без нужда от PC. Друго улеснение е възможността да се инсталира програма или фирмуер от PC, дори когато контролерът е изключен, например, докато още е в опаковката си.

Програмирането на Modicon M251 е базирано на SoMachine, програмната среда за всички контролери от гамата MachineStruxure. Програмите се създават със стандартните езици по IEC 61131-3 и могат да бъдат пренесени за всички контролери Modicon.

 

Видео

 

 

Каталози, ръководства и брошури


Каталог Modicon 251

Каталог Modicon 251

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Hardware каталог Modicon 251

Hardware каталог Modicon 251

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Върни се към всички новини

 
Релетата за време – във Ваши ръце Релетата за време – във Ваши ръце 25.06.2018

Представете си удобството да настройвате и управлявате релет...

Прочети повече
Прецизност и автоматизация със системите от на DOPAG Прецизност и автоматизация със системите от  на DOPAG 14.07.2017

За да осигури на потребителите пълна и тотална оферта в обла...

Прочети повече
НОВИ СВЕТЛИННИ БАРИЕРИ PSENOPT II ОТ PILZ НОВИ СВЕТЛИННИ БАРИЕРИ PSENOPT II ОТ PILZ 13.02.2017

БАРИЕРИ PSENOPT II ОТ PILZ ЗА ПРИЛОЖЕНИЯ ДО PL D ЗА ЗАЩИТА Н...

Прочети повече
Системи за събиране и анализ на информация за машини и съоръжения Системи за събиране и анализ на информация за машини и съоръжения 03.11.2016

Системи за събиране и анализ на информация за машини и съоръ...

Прочети повече
Виж всичкo