Устройства за безопасност PSENopt от Pilz

07.04.2015

 

Безопасност без прегради, вече и на достъпни цени

Ергономията и безопасността не са в противоречие – светлинните завеси и лъчи PSENopt осигуряват идеална защита, когато се изисква активна операторска намеса в производствения процес на машините. Концепцията на PSENopt е защита без прегради, която позволява по-висока производителност, като в същото време машината остава защитена от неоторизиран достъп. Не е необходимо операторите на машините да отварят и затварят врати, те просто могат да се концентрират върху задачите си и да работят бързо и ефективно. PSENopt предлагат индивидуална безопасност за защита на тяло, ръка или пръст. Освен това са налични и устройства тип 2 или тип 4 в съответствие с EN/IEC 61496-1/-2.

 

PSENopt за всички индустриални сектори и приложения

 Благодарение на богатата вградена функционалност (muting, blanking, cascading) и на новите защитни корпуси със степен на защита IP67 или IP69K, светлинните завеси PSENopt са идеалното решение за машини и съоръжения, където се изисква активна намеса на оператора в производствения процес и има високи изисквания за хигиена, както и необходимост от

гъвкавост при осигуряването на безопасността на оператора. Именно заради богатата си функционалност, те са подходящи за всички индустриални сектори и за всякакви приложения.

 

Устойчиви дори и в екстремни условия

Защитните корпуси за светлинни завеси са правилният избор, когато е необходимо вашите машини да се почистват с високо налягане или с помощта на специални почистващи препарати – независимо дали са в химическата, хранително-вкусовата или фармацевтичната промишленост. Светлинните завеси на Pilz в комбинация със защитните корпуси могат да се използват в среда с висока влажност, кондензация и температура. Поради високата химическа устойчивост на използваните материали и изолацията на свързващите кабели, те имат впечатляващо дълъг живот на експлоатация.

Върни се към всички новини

 
EvoSIGNAL - правилното решение за сигнализация EvoSIGNAL - правилното решение за сигнализация 07.08.2019

EvoSIGNAL - намерете правилното решение за сигнализация бърз...

Прочети повече
SmartMONITOR - интелигентната система за индустриални компании SmartMONITOR - интелигентната система за индустриални компании 07.08.2019

SmartMONITOR е интелигентната система за индустриални компан...

Прочети повече
Сигнални колонки KombiSign 72 Сигнални колонки KombiSign 72 07.08.2019

Не е необходимо да се правят компромиси с KombiSIGN 72, тъй ...

Прочети повече
Виж всичкo