Честотни регулатори

 

Интелигентно решение за всяко електрозадвижване

 

Честотните регулатори са ключов елемент на системите за производствена автоматизация на Mitsubishi Electric. Повече от 30 години и с над 14 милиона продадени устройства в световен мащаб, Mitsubishi Electric все още непрекъснато допринася с иновации в технологиите за честотно управление. Най-новите 64-битови RISC процесори, усъвършенстваните модели софтуер и най-новите предложения при силовата електроника, правят съвременните регулатори на Mitsubishi Electric едновременно мощни и лесни за използване. Mitsubishi Electric предлага новаторски, отворени, гъвкави и надеждни решения за задвижване, насочени към специалните нужди на отделните пазари и клиенти.

Честотните регулатори на Mitsubishi отговарят на всички стандарти и спецификации на Директива 2006/95/ЕО на Европейския съюз за съоръжения ниско напрежение и Директива за машинно оборудване 2006/42/EG. Всички продукти разполагат със СЕ маркировка по 89/336/EEC, и също така UL, cUL и DNV сертификати, както и сертифициране за руския пазар. Всички важни защитни функции са включени като стандартно оборудване, и всички честотни регулатори на Mitsubishi отговарят на стандарта за качество ISO 9001 и стандарта за околната среда ISO 14001.

Енергоспестяващи и регенериращи честотни регулатори

Честотните регулатори на Mitsubishi са реални енергоспестители, постигащи максимално оползотворяване на мощността на задвижването с минимална консумация на енергия. Функцията за оптимизиране на потока гарантира, че свързаният двигател получава с точност само количеството на магнитния поток, необходимо за оптимална ефективност. Това е особено важно при ниски скорости, тъй като двигателите обикновено използват система за управление на напрежението / честотата. SLV векторно управление със самонастройка онлайн (Online Auto Tuning) и автоматично компенсиране на приплъзването, V / f управление с напълно програмируеми характеристики и разширена OEC технология (Управление на оптималното възбуждане) на Mitsubishi Electric правят тези честотни инвертори експерти в енергоспестяването. Те могат да постигнат максимални икономии на енергия до 60%, в сравнение със стандартния начин на работа с електрическата мрежа, като по този начин водят до намаляване на разходите за експлоатация на системата.

Регенеративната спирачна система на FR-A741 го прави много по-ефективен в сравнение със стандартните системи за задвижване, което му дава потенциал за значителни икономии на енергия. Те са особено подходящи за задачи, включващи чести цикли на ускорение и спиране и във всички приложения, при които обикновено се използват спирачни резистори. Комбинацията от вградения променливотоков реактор и липсата на необходимост от външно спирачно устройство елиминира голяма част от допълнително окабеляване. При тези инвертори се изисква до 60% по-малко окабеляване на главната верига и заемат до 40% по-малко пространство в сравнение със стандартните решения, в зависимост от мощността на изхода.

Честотните регулатори FR-F740 на Mitsubishi Electric са предназначени за специалните нужди на помпи и вентилатори. Тези инвертори могат значително да подобрят енергийния баланс на приложенията с помпи и вентилатори - особено при нискоскоростния диапазон, и при работа с по-ниско натоварване, където може да се постигне икономия на енергия до 60%. Допълнителни икономии са възможни благодарение на иновативната OEC технология (Управление на оптималното възбуждане) на Mitsubishi Electric. Тази система винаги осигурява прилагането на оптималния магнитен поток към мотора, като по този начин води до намаляване на загубите. Резултатът е максимално оползотворяване на мощността на мотора при максимална ефективност.

Продуктова гама

Серията обхваща много широк диапазон на мощностите от 0.1KW до 630kW. Продуктовата линия включва най-малките устройства серия FR-D700 - за прости приложения, средната гама FR-E700 и високоефективната серия FR-A700. Продуктовата гама се допълва от серия FR-F740, оптимизирана за специалните изисквания на приложения с помпи и вентилатори в сектора ОВК.

Всички честотни регулатори предлагат лесна конфигурация, оптимизирано управление и обработка на информацията. Вградените терминали за управление, пултът с цифрово набиране "Digital Dial" за управление с "едно докосване" и многоезичният контролен панел с функция за копиране дават интуитивна информация за състоянието на задвижването и ясна визуализация на съобщения за грешки.

Конфигурирането на мрежови системи е лесно благодарение на поддръжката на отворени мрежови стандарти към Profibus / DP, DeviceNet, CC-Link, CANopen и LonWorks. Серийните интерфейси RS-422 и RS-485 и опционалният USB порт позволяват многоабонатни приложения с до 32 станции и свързване на най-новите PC и системи за визуализация на процесите.

Изследване на IMS потвърждава изключителните работни характеристики на системите за задвижване на Mitsubishi Electric:

Когато става въпрос за надеждна технология за честотно регулиране, Mitsubishi Electric има завидна репутация. Последното проучване на удовлетвореността на клиентите проведено от IMS Research потвърждава че честотните регулатори на Mitsubishi Electric са сред най-добрите в своя клас по отношение на надеждността на продукта.

Какво може да очаквате от инверторите на Mitsubishi?

 • Съответствие с глобалните стандарти, спецификации и сертификати
 • Отворена и гъвкава платформа за задвижване
 • Широка продуктова гама, разработена спрямо нуждите на пазара
 • Лесна експлоатация и настройка
 • Оптимизирано управление и обработка на данните
 • Изключителна надеждност на продукта

И още, разширени технологични функции, като:

 • SLV-векторно управление и управление на напрежение/честота (V/f) (напълно програмируеми)
 • Автоматична настройка в онлайн режим и автоматична компенсация на приплъзването за по-добра стабилност на скоростта
 • Soft PWM функция за намаляване на шума на мотора
 • OEC технология за максимална енергийна ефективност
 • Активно ограничаване на тока (Tripless operation)
 • Автоматичен рестарт след загуба на напрежение
 • Гъвкаво управление и интуитивни настройки

 

Продуктова гама

 FR-D 720SFR-D 740FR-E 720SFR-E 740
Изходна мощност 0,1 - 2.2 kW 0.4 - 7.5 kW 0,1 - 2.2 kW 0.4 - 15 kW
Силово захранване
(50/60 Hz)
Еднофазно
200-240V
3-фазно
380-480V
Еднофазно
200-240V
3-фазно
380-480V
Изходна честота 0.2-400 Hz
Терминал за управление Вграден

 

 

 FR-A 700FR-A 741FR-F 740FR-F 746
Изходна мощност 0.75 - 630 kW 5.5 - 55 kW 0.75 - 630 kW 0.75 - 55 kW
Силово захранване
(50/60 Hz)
3-фазно
380-480V
или 500 V
3-фазно
380-480 V
3-фазно
380-500 V
(IP54)
Изходна честота 0.2-400 Hz 0.5-400 Hz
Терминал за управление Отстраняем

 

 

 FR-A800 Серия

С оглед на ненадмината прецизност на задвижването, управление на скоростта, опростено пускане в експлоатация и гъвкавост, Mitsubishi Electric разработи технология за задвижване от ново поколение: забележителният FR-A800.

Прочети повече

Повече информация PDF

FR-A800-Е

 

FR-F800 Серия

Несравнимата гама FR‑F800 на Mitsubishi Electric: технология за задвижване от ново поколение, предназначена за ненадминати икономии на енергия, оптимизирано управление на скоростта, опростен пуск в експлоатация и гъвкавост.

Прочети повече

Повече информация PDF

 FR-F800-E           

FR-D 700 Серия

FR-D 700 Серия

Опростена и безопасна работа, компактен дизайн и усъвършенствани работни характеристики са във фокуса на концепцията на новия честотен преобразувател FR-D700-SC. Създадено е задвижване, поставящо нови стандарти в областта на компактните задвижвания.

Повече информация - в продуктовия каталог.FR-E700 Серия

FR-E700 Серия

С 11 милиона продадени честотни инвертора, сега Mitsubishi Electric представя последното си поколение компактни инвертори – новата серия FR-E700. Освен по-добрите работни характеристики и ефективност в сравнение с нейните предшественици, моделите от новата серия са също така по-компактни и дори по-лесни за монтаж.

Повече информация - в продуктовия каталог.FR-F 700 Серия

FR-F 700 Серия

Съвременните стандарти в сградната автоматизация налагат многобройни изисквания върху електрозадвижванията. Все повече проектанти търсят отворени, гъвкави и функционални инвертори. Допълнителни изисквания са интуитивни настройки, поддръжка на мрежи, и разбира се максимална надеждност - най-вече за приложения в отоплението, вентилацията и климатичните системи (HVAC). Регулаторите трябва да са икономични, с минимални разходи за поддръжка и максимална енергийна ефективност.

Повече информация - в продуктовия каталог.FR-A 700 Серия

FR-A 700 Серия

Новата гама честотни регулатори FR-A700 комбинира функционални нововъведения, надеждна технология и максимална мощност, икономичност и гъвкавост. FR-A700 е изключително подходяща оферта за приложения с повишени изисквания като кранове, асансьори, логистични складови системи, екструдери, центрофуги и т.н.

Повече информация - в продуктовия каталог. 

 

Каталози и ръководства


Ръкодство: Честотни инвертори (начинаещи)

Ръкодство: Честотни инвертори (начинаещи)

/размер 4.6 MB/

Език: български

Свали: PDF | На цял екран

Каталог: FR-A701

Каталог: FR-A701

/размер 3.2 MB/

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Брошура: FR-A741

Брошура: FR-A741

/размер 0.3 MB/

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Каталог: FR-A700

Каталог: FR-A700

/размер 8.6 MB/

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Брошура: FR-A700

Брошура: FR-A700

/размер 0.2 MB/

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Каталог: FR-D700

Каталог: FR-D700

/размер 3.1 MB/

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Брошура: FR-D700

Брошура: FR-D700

/размер 0.4 MB/

Език: български

Свали: PDF | На цял екран

Ръководство: FR-D700

Ръководство: FR-D700

/размер 1.4 MB/

Език: български

Свали: PDF | На цял екран

Каталог: FR-E700

Каталог: FR-E700

/размер 4.0 MB/

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Брошура: FR-E700

Брошура: FR-E700

/размер 0.4 MB/

Език: български

Свали: PDF | На цял екран

Ръководство: FR-D700

Ръководство: FR-E700

/размер 1.4 MB/

Език: български

Свали: PDF | На цял екран

Каталог: FR-F700

Каталог: FR-F700

/размер 8.9 MB/

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Брошура: FR-F740

Брошура: FR-F740

/размер 0.9 MB/

Език: английски

Свали: PDF | На цял екран

Други партньори

 DOPAG и Meter MIX

Индустриални дозиращи и смесващи едно, дву и много...

Schneider Electric

Електроразпределение, средства за индустриална авт...

COGNEX

Системи и решения за машинно зрение в индустрията

WAGO

Пружинни клеми и конектори за монтаж на шина и пла...

Виж всички наши партньори