Дестилация на спирт

Дата на реализация: 13.04.2011

SCADA система за визуализация и управление на дестилацията на спирт – ВИН.С. Индустрийс

Клиент:

ВИН.С. Индустрийс

web site: www.vinsindustries.com

Клиентска нужда:

Управление и визуализация на нова производствена линия за дестилация и дехидратация на спирт, изградена с най-модерните технологии и оборудване, налични на пазара. Целта е изграждане на една от най-модерните рафинерии за дестилати и зърнен спирт не само в България, но и на Балканите.

Проектът обхваща:

Новите инсталации са построени по канадски проект на фирма Cemcorp LTD с американско-индийско и европейско оборудване. На база на този проект Ехнатон разработва подпроектите на електроинсталацията, системите за измерване и управление (флоуметри, клапани, температура, налягане). Работата на фирмата по проекта обхваща и настройката и пуска в експлоатация на обектa, както и изграждане на системата за контрол и наблюдение.

Апаратура:

Апаратурата за автоматизация, използвана в проекта, е комплексно решение между продуктите и системите, предлагани от водещи производители в тази област: Emerson, Honeywell, Yokogawa и др.

SCADA решение:

Системата за управление е реализирана с програмируеми контролери от гамата PAC на американската фирма Opto 22 (www.opto22.com). Интегрираната система на Opto 22 включва както хардуерна част, така и софтуерна SCADA част за управление и мониторинг, индустриален контрол и извличане на данни.

Върни се към всички проекти

Други проекти

Пречиствателна станция за отпадъчни води - Кубратово Пречиствателна станция за отпадъчни води - Кубратово 17.05.2011

Проектът включва реконструкция на първичните и вторичните утаители на ПСОВ Кубратово, изграждане на трето стъпало за отстраняване на азот и фосфор от отпадъчните води и изграждане на канализационна по...

Прочети повече
Модерно решение за сградна автоматизация Модерно решение за сградна автоматизация  06.05.2007

Сградна автоматизация в Бояна бизнес център – управление на климатичната система на сградата

Прочети повече
SPA-център в хотел Орхидея SPA-център в хотел Орхидея 08.08.2011

Изграждане на централизирано решение за управление на SPA-центъра

Прочети повече
Виж всички наши проекти