Ехнатон с признание в областта на машинното зрение

16.05.2013

 

Ехнатон с признание за дейността си в областта на машинното зрение

В рамките на тазгодишната Европейска среща на партньорите на Cognex, провела се в Дъблин, фирма Ехнатон бе наградена с престижното второ място в категория „Aнгажираност“. Ехнатон, която е ASP (Automation Solution Provider) партньор на водещия производител в областта на визуалната инспекция и идентификация за индустрията Cognex, получи отличието и значителен финансов стимул като признание за успешната си дейност в областта на машинното зрение в България.

“Зачитането на нашите усилия по този изненадващ и вълнуващ начин е голямо признание и гордост за нас. Оценката се извършва на база цялостната ни дейност в рамките на изминалата година по строго дефинирани критерии и показатели, които се отчитат ежемесечно. Оценени сме в съревнование между 25 партньорски фирми само в Централна и Източна Европа, повечето с дългогодишни традиции и изцяло ангажирани в областта на машинно зрение. Освен моралната и емоционална страна на събитието, не по-малко стойностна за нас е и самата награда. Финансовият й еквивалент ни позволи да обновим лабораторията си с най-новите продукти на Cognex. Това е безкрайно ценно за нас, тъй като предоставя възможности на нас и нашите клиенти да се докоснем до най-новите технологии в света на визуалната инспекция и идентификация в индустрията, да демонстрираме, обучаваме, тестваме, извършваме оценки на изпълнимост на проектите - с една дума - да работим още по-пълноценно и ефективно”, коментира за сп. Инженеринг ревю Илиана Айвазова, търговски мениджър за Mitsubishi Electric и Соgnex във фирма Ехнатон.

За дейността на Cognex в България

Cognex е официално в България от края на 2009 г., откогато датира и партньорството на Ехнатон. “През изминалите вече повече от 3 години свършихме много работа. Натрупахме знания и опит. Оправдахме доверието на клиентите, които ни се довериха в първите проекти, както и на колегите от фирми Авангардни Технологии и Машини, Софтгруп, Артемис, които станаха наши партньори и успешно разработват и внедряват решения на базата на Cognex машинно зрение”, разказва за постигнатото г-жа Айвазова.

“Фирма Cognex е световен лидер и доставчик на решения за машинно зрение в индустрията. Има над 30-годишен опит и ненадминати до момента технологии в областта. В Европа производството и складовете са в Ирландия, което ни позволява да доставяме в рамките на 24 часа”, допълва тя.

“Областите на приложение на системите на Cognex, които стават все по-актуални, а ние натрупахме опит и предлагаме надеждни решения, са насочени към идентификация и проследимост (във фармацията, свързани с преминаването към GS1 Data matrix маркировки, в електрониката – 2D Data matrix лазерно маркирани кодове, хранително-вкусовата промишленост – високоскоростно OCR/OCV четене и верификация на символи), направляване на роботи и XY координатни маси, и разбира се, инспекция”, разказва за дейността на Ехнатон в областта на машинното зрение търговският мениджър за Соgnex.

Семинари “Cognex – машинно зрение в индустрията” през юни

“Стараем се своевременно да информираме клиентите за новостите, предоставяйки актуална информация във форма на каталози, онлайн семинари и демонстрационни видеоклипове. Паралелно с това провеждаме семинари и обучения, където наред с принципните и теоретични постановки, информация за налаганите стандарти и изисквания към индустрията, демонстрираме  на живо функционалността и предимствата на продуктите на Cognex. Следвайки тази политика, планираме организирането на поредица от семинари, които ще проведем в по-големите градове на страната  в средата на юни, където наред с демонстрациите ще предоставим възможност за нашите клиенти да тестват със свои мостри и да дискутираме конкретни приложно ориентирани теми”, обявиха за читателите организаторите от Ехнатон.

Съгласно програмата, семинарите “Cognex – машинно зрение в индустрията” ще се проведат на 14 юни - в София, на 19 юни - в Русе, на 20 юни - в Габрово, и на 21 юни - в Пловдив.

Back to all news

 
Днес на живо ще се предава официалната премиера на новия кобот Melfa Assista на Mitsubishi Electric Днес на живо ще се предава официалната премиера на новия кобот Melfa Assista на Mitsubishi Electric 30.06.2020

Днес, 30 юни 2020 г., с живо излъчване и шоу ще се отбележи ...

Read more
Обучителни уебинари с продуктите на Mitsubishi Electric Обучителни уебинари с продуктите на Mitsubishi Electric 21.05.2020

  Ехнатон има удоволствието да ви покани на предстоящи...

Read more
Най-новите продукти и решения в областта на индустриалната автоматизация Най-новите продукти и решения в областта на индустриалната автоматизация 14.05.2020

  Индустриалният сектор е пряко засегнат от текущата с...

Read more
Офисите на Ехнатон в София и страната продължават работа при взети всички мерки за сигурност Офисите на Ехнатон в София и страната продължават работа при взети всички мерки за сигурност 03.04.2020

Функционират централният и регионалните офиси на компанията,...

Read more
View all