Честотни регулатори – FR-A800

02.11.2016

Прецизни, мощни, универсални
С оглед на ненадмината прецизност на задвижването, управление на скоростта, опростено пускане в експлоатация и гъвкавост, Mitsubishi Electric разработи технология за задвижване от ново поколение: забележителният FR-A800.
Някои от изключителните характеристики включват висок клас интегриран програмируем логически контролер, USB порт за програмиране и копиране на параметри, лесно за разчитане табло за управление, функции за оптимално използване на захраването и енергоспестяващи функции, подобрена система за безопасност, три разширителни слота за набор от опции и поддръжка на мрежова карта.
Серията FR-A800 има пълна обратна съвместимост със серията FR-A700. Параметрите лесно могат да бъдат копирани с FR Configurator2. С оглед на съответствието с времето за реакция на предишната серия, има възможност за времезакъснение на входно / изходните сигнали на FR-A800.
FR-A800‑E с интегриран Ethernet
Мощни характеристики и интелигентни функции
Серията FR-A800 разполага с дву-канална функция за аварийно спиране, предназначена за безопасно изключване. По този начин се гарантира безопасността на експлоатацията в съответствие с европейската директива за машините, без инсталация на друг контактор. По този начин FR-A800 съответства на стандартите EN ISO13849-1/PLd категория 3, EN 61508 и EN 61800-5-2 SIL2.
Работният панел с цифрово набиране с едно докосване позволява директен достъп до всички важни параметри. Серията FR-A800 също така дава възможност за свързване на графичен работен терминал (GOT) на Mitsubishi Electric. Комуникационните параметри за свързването на интерфейс човек-машина (HMI) се определят автоматично като партида.
Вграденият EMC филтър на задвижването осигурява пълно съответствие със стандартите на Европейската Директива за електромагнитна съвместимост (EN 61800-3, втора среда, категория C3), така че не е необходима отделна сертификация за задвижването.
Възползвайте се от функцията за енергоспетяване, отговаряща на вашето приложение. Впечатляващите икономии на енергия могат да бъдат визуализирани на енергийния монитор.
Охлаждащите вентилатори и вградените кондензатори имат прогнозна продължителност на живота от 10 години. Чрез използване на функцията за управления на пуска и спирането (ON / OFF), експлоатационният живот на вентилаторите може да бъде дори допълнително удължен.
Разнообразна мрежова съвместимост
Задвижването може да се управлява и наблюдава от контролер през мрежата.Предлагат се опции за комуникация за основните мрежови протоколи като CC-Link IE Field, CC-Link, Profibus DP/DPV1, Profinet/Ether- Net IP / EtherCat (очаква се скоро) и SSCNETIII / H, както и DeviceNet ™ и LONWORKS. Комуникацията RS485 (протокол за задвижване на Mitsubishi Electric, протокол Modbus-RTU) се поддържа като стандарт.
-Реално безсензорно векторно управление
-Перфектна самонастройка на PM и IM мотори
-Функция за абсолютно позициониране и вграден програмируем логически контролер (PLC)
-Оптимално управление на възбуждането
-Висока гъвкавост чрез вграден PLC
-Функция за енергоспестяване със захранване 24 V
-Лесна поддръжка
-Лесно конфигуриране

Back to all news