Cognex представя нов визуален сензор

17.02.2016

Cognex Corporation, водещ световен специалист в областта на машинното зрение, представи гамата In-Sight® 2000, която комбинира забележителните възможности на системата за визуална инспекция In-Sight с простотата и достъпната цена на един визуален сензор. Идеални за прости приложения за откриване на грешка, тези визуални сензори поставят нови стандарти за цена, лесна употреба и гъвкавост, благодарение на широките възможности на визуалните инструменти In-Sight, съчетани с проста настройка и модулен дизайн със сменяемо осветление и оптика.
"Вече повече от 15 години производителите по света залагат на In-Sight, за да повишат качеството на продукцията и скоростта на производство и да намалят количеството на отпадъците. Сега те търсят икономичен начин да разширят упот на визуалнататехнология до най-простите приложения, като използват същия софтуер за настройка, който
използват за разрешаването на по-сложни визуални проблеми," казва Joerg Kuechen, вицепрезидент и мениджър на направление Продукти за визуална инспекция.
"Гамата In-Sight® 2000 лесно и интуитивно се прилага към прости визуални приложения без нужда от сложна инсталация и настройка, като предлага надеждната работа, която се очаква от визуалните системи In-Sight." Гамата In-Sight® 2000 включва вградена високо-ефективна система за формиране на образа, състояща се от сменяема оптика и очакващото патент LED ring осветление, което осигурява равномерно, дифузно осветяване на целия образ и елиминира нуждата от скъпо външно осветление. Клиентът може лесно да смени оптиката и да промени цвета на вграденото ring осветление според нуждите на своето приложение.
С интерфейса In-Sight Explorer™ EasyBuilder®, предлага бърза настройка в няколко по- следователни стъпки, гамата In-Sight® 2000 позволява дори на начинаещите потребители да осигурят надеждна инспекция във всякаквапроизводствена среда.
In-Sight® 2000 е първият визуален сензор, койтопредлага в едно:
• мощните визуални инструменти на системата In-Sight за надеждна инспекция;
• лесна настройка с EasyBuilder;
• сменяемо осветление и оптика за бърза адаптация към всяка производствена линия без външно осветление;
• модулен дизайн – прав или ъглов монтаж за максимална гъвкавост в ограничени пространства.

Прочетете повече тук

Back to all news