Schneider Electric

Интерфейсни релета Zelio Interface

  

 

  


 

 

 

Zelio Interface електромеханични и електронни интерфейси за дискретни сигнали. Предназначен е за взаимодействие между дискретни цифрови управляващи сигнали, които се обменят в автоматизирана система между процесора и другите компоненти. В съответствие с международните стандарти и сертификация: IEC, UL, CSA, LORS, BV.

 • Специален входен и изходен модул за PLC сигнали;
 • Електромеханично и електронно превключван;
 • Светодиодна индикация за състоянието на управляващия сигнал;
 • Широка гама, осигуряваща решение за всички ваши нужди;
 • Широк обхват на управляващото напрежение;
 • Висока производителност за осигуряване на достъпност на машината и системата.

Лесен за използване благодарение на:

 • Визуални индикатори
 • Бутон за тест

Приложения:

 • Оферта за общо предназначение, обхващаща всички сегменти и различни индустриални приложения;
 • Машини и контролни панели в опаковъчната техника, обработка на материали, изпомпване и ОВК др;
 • Сграда и инфраструктура.

________________________________________________________________________________


Електромеханични модули серия ABR

Електромеханичните интерфейсни модули ABR-1 се доставят под формата на компактни модули с ширина 17,5 мм. Те са предназначени за взаимодействие на дискретни цифрови управляващи сигнали, обменяни в рамките на автоматизирана система между процесора (PLC, цифров контролер и др.) и другите компоненти (контактори, електромагнитни вентили, индикаторни лампи, сензори и т.н.). Тези продукти са базирани на контакторна технология и са забележителни с отличното си качество
адаптиране към индустриалната среда, гарантирано от факта, че те съответстват на най-новите стандарти IEC 947-5-1.

Гамата ABR-1 включва две групи:

 • Входни интерфейси

Входните интерфейси са предназначени за превключване на входните сигнали към процесора и се характеризират с висока степен на контактна надеждност: по-малко от 1 повреда на 100 милиони работни цикли при  17 V, 5 mA. Нивото на превключване е достатъчно високо, за да се гарантира, че интерфейсите могат директно да контролират повечето контактори и индикаторни лампи.

 • Изходни интерфейси

Изходните интерфейси са предназначени за управление на преактуатори (контактори, соленоиди вентили и др.) за сигнални устройства (индикаторни лампи, звукови предупреждения и др.). Те са характеризиращи се с висока комутационна способност и средна трайност 5 пъти по-голяма от традиционните интерфейсни модули, които включват стандартни релета.

Електромеханичните интерфейсни модули ABR-2 допълват гамата ABR-1. Те се характеризират с микрорелейна технология, която позволява намалени размери и много ниски нива на превключване (TTL, HCMOS, аналогови сигнали). Серия ABR-2 е под формата на тънки компактни модули с ширина 9,5 мм за входни интерфейсни модули, 12 mm ширина за изходни интерфейсни модули и 17.5 mm ширина за продукти с много ниско ниво на превключване.

ABR-2 се състои от три групи:

 • Входни интерфейси (9,5 mm стъпка)

Входните интерфейси са предназначени за превключване на входни сигнали към процесор и са характеризиращи се с висока степен на надеждност на контакта: по-малко от 1 повреда на 100 милиона работни цикъла в  17 V, 5 mA. Гарантирана устойчивост на токови утечки ≤ 2 mA и широк диапазон на напрежение на намотката (0.7 до 1.25 Un).

 • Изходни интерфейси (12 mm стъпка)

Изходните интерфейси са предназначени за управление на преактуатори (контактори, соленоиди вентили и др.) за сигнални устройства (индикаторни лампи, звукови предупреждения и др.). Те са характеризиращи се с висока комутационна способност и гарантирана устойчивост на утечка на ток под  2 mA. Предлага се по-евтина версия без LED сигнализация. Ниско ниво на превключване на входни и изходни интерфейси (17,5 mm стъпка) с 1 контакт C / O. Тези интерфейси са предназначени за превключване на логически (TTL или HCMOS) и аналогови
сигнали.

Внимание: никога не превключвайте индуктивни товари с този тип интерфейс.

________________________________________________________________________________

 

Електронни модули серия ABS

Електронните интерфейсни модули ABS2 се доставят под формата на компактни модули, които изглеждат идентични с  електромеханичните  ABR2. Те са предназначени за взаимодействие на дискретни цифрови управляващи сигнали, обменяни в рамките на автоматизирана система между процесора (PLC, цифров контролер и др.) и други компоненти (контактори, електромагнитни вентили, индикаторни лампи, сензори за близост, и т.н.). Те са подходящи за използване в оборудване, което изисква ползите от електронната технология: висока скорост на работа, практически неограничена дълготрайност, тиха работа и др. Тези продукти се отличават с висока производителност и отлична адаптация в индустриална среда, осигурена от факта, че те съответстват на най-новия IEC стандарти.

Гамата ABS-2 включва две групи:

 • Входни интерфейси

Входните интерфейси с ширина 9,5 мм са предназначени за превключване на входните сигнали. Те предлагат широк избор на електрическа изолация между сигналите, поради широкия диапазон на входните напрежения от c 5 V до 230 V.

 • Изходни интерфейси

Изходните интерфейси са предназначени за управление на преактуатори (контактори, соленоиди вентили и т.н.) за сигналните устройства  (индикаторни лампи, звукови предупреждения и др.). Налични са 2 ширини, 9,5 и 17,5 мм, в зависимост от включения ток. Версията от 17,5 mm се състои от 9,5 mm интерфейс и интегриран 8 mm дистанционен елемент. Това устройство, може с увеличената си вентилация, да превключва по-високите токове.

Other partners

Mitsubishi Electric

Factory Automation

COGNEX

Machine vision systems and solutions

Pilz

The spirit of safety

WAGO

Cage clamp connection technology

View all our partners